На сайті keyexpert.com.ua можна придбати заготівлі різних видів квартирних ключів.


АНГЛІЙСЬКІ КЛЮЧІ

Англійські ключі – найпопулярніший вид ключів. Існує величезна різноманітність різних унікальних профілів з одностороннім або двостороннім нарізуванням. Зараз, окрім звичних «вітчизняних» профілів, з'явилися двосторонні європрофілі та ролетні. Окрім квартирних, такий вид профілю є й у автомобільних ключів. Тип замків, які відкривають англійські ключі відповідно називається англійською, але саме географічне походження назви відомо далеко не багатьом. Свій внесок у винахід першого по-справжньому англійського замку доклали багато винахідників, але його «батьками» можна вважати британців Роберта Баррона, Джозефа Браму (кінець XVIII століття) та Єремію Чабба (початок XIX століття), які заклали основні принципи конструкції. Основним елементом її став циліндр (личинка), повертаючи яку можна відкрити чи закрити замок. У личинці розташовані штифти, що вишиковуються на певному рівні. Їхня кількість та розміщення впливають на показники якості замку.


ЛАЗЕРНИЙ (ВЕРТИКАЛЬНИЙ) КЛЮЧ

Цей тип ключів нарізається спеціальними вертикальними фрезами, які роблять маленькі луночки (звідси й інша популярна назва – лункові) на поверхні заготівлі певної глибини. Також поглиблення може бути у вигляді хвилі. Нарізка проводиться однаково зверху та знизу, тому вертикальний ключ можна вставляти у замок з будь-якої сторони. Секрет замку створюється пружними пінами, які заходять у поглиблення на ключі та залежить від загальної кількості лунок. Замки найвищого рівня секретності мають заглиблення на ключах з усіх боків, що робить використання відмичок абсолютно марним. Ще далі конструктори зайшли, оснастивши ключі рухомими та магнітними елементами (ключи Mul-T-Lock).



БОРОДКОВІ КЛЮЧІ

Конструкція цих ключів складається з двох елементів: стрижня і, власне, борідки. До них відносяться різні дверні, сейфові, гаражні одно-і двоборіддя ключі. Стрижень виконується у вигляді трубки, цільної або з отвором. Окрему увагу можна приділити типу ключів Конотоп, що має плоский стрижень, що зливається з борідкою.



ФІНСЬКІ КЛЮЧІ (тип Abloy)

Ключі мають напівкруглу (одностороння нарізка) та квадратну (двостороння нарізка) форму. Свою назву вони отримали завдяки фінській компанії ABLOY і набула популярності ще в Радянському Союзі. Зломщики з поваги прозвали їх «Штірліц». Секрет складається із серії пластин, а борозенки на ключі задають різні кути повороту. Замок захищений від відмичок, але механізм, що виступає за межами дверей, піддається силовому методу розтину: достатньо збити циліндр і отримати доступ за кілька секунд.



РИГЕЛЬНИЙ (РЕЄЧНИЙ) КЛЮЧ

Це суцільний ключ круглої або плоскої форми з боковою нарізкою. Перші ригельні замки з'явилися ще IV століття до н.е. у вигляді дерев'яної конструкції з стрижнів, що опускаються. Сьогодні рейковий ключ вважається одним із найскладніших у виконанні, що вимагає тонкого налаштування кута нарізки, та, за фактом, ручного підгону ключа до оригіналу. Ригельні ключі діляться: круглі та плоскі, з одностороннім та двостороннім нарізками.


  • Забезпечимо будь-яку майстерню з виготовлення ключів:

    • Широкий асортимент заготовок
    • Ексклюзивні заготовки в наявності та на замовлення
    • Верстати для виготовлення ключів
    • li>
    • Фрези та комплектуючі
    • Замки та оптом в роздріб

    Наш телефон: (097) 998-44-55, E-mail: dnepr@exkey.com.ua